Gedragscode bij Tonego’65

Ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag gaat niet over een per ongeluk misplaatse opmerking, of een enkel flauw grapje dat wordt gemaakt. Wanneer deze incidenten echter toenemen en iemands bijzondere kenmerken zoals geslacht of geloof misbruikt worden voor negativiteit, of wanneer druk op iemand wordt gelegd om ja te zeggen tegen iets wat diegene niet wil, is er wel sprake van ongewenst gedrag. Wij hebben als vereniging een gedragscode opgesteld, waar alle leden zich aan dienen te houden. Op deze manier creëren we voor iedereen een veilige plek om te kunnen sporten! 

Ervaar je ongewenst gedrag? Blijf er niet mee zitten en neem contact op met een van de vertrouwenscontactpersonen van onze vereniging!

Mocht je meer willen weten over ongewenst gedrag kijk dan eens op de website van Centrum Veilige Sport Nederland

Seksuele intimidatie

Onder seksuele intimidatie wordt elke vorm van ongewenst seksuele toenadering bedoeld, verbaal, non-verbaal of fysiek, dat als doel of gevolg heeft dat de waardigheid van een persoon wordt aangetast. Het gaat hier om elke vorm van seksuele toenadering, verzoeken om seksuele gunsten of ander seksueel-getint gedrag (verbaal, non-verbaal of fysiek) wat als ongewenst worden ervaren. Dit in het bijzonder wanneer een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende of kwetsende situatie wordt gecreëerd.

Incidenten en meldingen in de sport rondom seksuele intimidatie variëren van verbale intimidatie (seksuele dingen roepen naar iemand) en niet-functionele of ongewilde aanrakingen (masseren waar het niet nodig is bij een blessure) tot aanranding, verkrachting en langdurig seksueel misbruik. Bij ‘grooming’ gaat het over langdurige trajecten waarbij kinderen bevriend raken met een volwassene, waarna er op een moment misbruik plaatsvindt. De laatste jaren zijn ook het filmen van misbruik en eventueel delen van het materiaal op sociale media vaak onderdeel van een incident.

Elk incident is er een teveel. Heb je te maken met seksuele intimidatie, of twijfel je over wat jou is overkomen, neem dan contact op met een van de vertrouwenscontactpersonen van onze vereniging, of neem contact op met het bestuur. Wij nemen elke melding serieus!

Daarnaast is de website Centrum Veilige Sport Nederland het informatieportaal voor iedereen die te maken heeft met ongewenst seksueel gedrag.

Ongewenst gedrag

Steal, dunk, score!

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie bijdrage!

Lid
worden