Over Tonego ’65

Dit is waar wij voor staan

Het verhaal

Steal, dunk en score sinds 1965!

Tonego ‘65 is een begrip. Een naam binnen de basketbalwereld. We zijn dan ook stiekem best wel trots op onze rijke historie. Tonego staat voor Tot Ons Nut En Genoegen Opgericht. En die ‘65? Die verwijst naar het jaar van oprichting, 1965 dus. Al sinds dat jaar spelen we onze thuiswedstrijden in de mooie Sporthal de Els. Een hal waar een échte, en voor Nederland haast unieke, houten vloer zorgt voor een lichte demping. En het daarbij horende karakteristieke geluid. Logisch dat we hier heel graag trainen en wedstrijden spelen. Toch?

Tijdens de seizoenen van 1975 tot 1989 speelde het team van Heren 1 als professionals in de landelijke eredivisie onder de naam Hatrans Tonego. Na deze periode werd er vele jaren geacteerd in de landelijke promotiedivisie én de eerste divisie. En het jongens juniorenteam wist in het begin van de jaren negentig tot twee keer toe tot andskampioen te schoppen. Geen geringe prestaties dus!

In 1989 was de beurt aan de dames. Met sponsors zoals Mess Press en later Texim, schopten zij het in 1990 ook tot de eredivisie. Iets dat later bekroond werd met een finaleplaats in de play-offs. In het seizoen 1993 en 1994 werd het harde werken beloond met het landskampioenschap. Daarna volgde de kers op de taart: deelname aan Europacup-toernooien!

Na een moeilijke periode floreert Tonego ’65 als nooit tevoren. Hierbij wordt druk gewerkt aan het verbeteren van de sportieve prestaties van de jeugdafdeling. Immers, de sterke jeugdspelers van nu zijn de kampioenen van de toekomst!

De thuishaven van Tonego ’65 in Haaksbergen is Sporthal de Els. Daarnaast spelen we ook in de sporthal van De Bouwmeester. Tonego ’65 is een sportieve en ambitieuze club, maar ook vooral een gezellige! Samen met onze vrijwilligers doen we er alles aan om van de sporthal en onze kantine een aangenaam sportwalhalla te maken. Daarbij dragen we gemoedelijkheid én sportieve prestaties hoog in het vaandel.

We zien je graag bij Tonego ’65. Je kunt je aanmelden als sportieve speler, maar ook als toeschouwer of sponsor mag je contact opnemen!

Steal, dunk, score!

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie bijdrage!

Lid
worden